University Life

Assalamualaikum.

Hai y'all. Lama bangat sih gue enggak update blog ini. Lol yang aku tetiba keluar indonesia ni dah kenapa? Sekarang ni busy triple sangat. Letih. Tak sempat tidur. Pui konon tak sempat tidur. Takde lah, sempat je tidur. Cuma minda ni letih sikit hokay. Kau apa tahu? Tak baca tajuk tu? "University Life". Cewah, bunyi macam berlagak je. Hahaha, ok gurau je. Sekarang musim untuk lepasan spm buat apa yang patut. But before that, tahniah yang dapat masuk upu. Yang tak dapat tu, jangan sedih. Rezeki kita ada dimana-mana. Cuma cepat atau lambat je. Jangan risau. Allah swt dah tulis di Luh Mahfuz rezeki kita. Like my sister said "Belajar mana-mana pun sama je. Its depend on our nawaitu. Pergi niat nak belajar. Bukan benda lain." Yes! Itu kita kena pegang. Nawaitu kena betul.

So, nak story mory ni sikit. Apa? I dapat upu tak? Alhamdulillah dapat. Tempat tu taknak bagitau. Search sendiri dalam google. Hahaha, takde lah gurau je. I dapat UiTM Machang. Sekarang ni memang tengah busy sangat y'all. Kepala selalu pening. Banyak perkara nak settle. Tak tahu pulak macam ni rasa bila nak masuk uni. Print itu. Fotostat ini. Kena buat medical check up lagi. Beli tu beli ini. Hoih, penat. Tapi, rasa excited juga nak masuk alam uni ni. I mean, bukan alam. Suasana yang berbeza.

Ehem, hi kakak hi abang di uitm tu. Saya budak baru. Jangan lah buli tau. Hahaha lol. Nerd gila. Thank God because I have Kak Emylia there. Hehe, semua benda aku tanya dia and satu-satu dia explain. Dia baik sangat. You are my life saver akak. Thank you so much :*

Tu je lah nak cakap. Malas nak membebel panjang. Korang buakn nak baca sangat pun. Hahaha, nak baca tunggu next post. Sekarang ni nak siapkan apa yang patut. Y'all ingat aku post ni, benda semua dah siap ke? Tak siap langsung lagi ok. So, bye. Take care x

UiTM, HERE I COME!

♔ Gracias / Thankyou For Reading . 'MuchLove♥' ♔

1 comment:

  1. ada fb leley ainda tak? -Dr HRPZ

    ReplyDelete