Sayang? Tidak akan pernah pudar.

Assalamualaikum and Hello.

Di atas bumi ni, kita sebagai makhluk Allah. Kita manusia. Ada perasaan. Perasaan sedih, gembira, sayang, cinta, tertekan dan semua ada. Aku yakin, semua orang akan rasa semua tu. In fact, aku memang ada semua perasaan tu. Tapi aku tak tunjuk. Tak tunjuk yang kita ni tengah sedih ke menangis ke. Sometimes, kita terpaksa buang dan sembunyikan perasaan sedih, tertekan atau yang sengkatan lah bila berada dengan orang yang kita sayang. Kita akan tunjuk yang baik je. I mean, buka dari segi kelakuan. Sekarang fokus dari segi perasaan. Kita akan tunjuk dekat dorang yang kita ni tengah gembira sangat, tak tunjuk sikit pun yang kita tengah sakit hati, sedih or what else. Kenapa? Dah nama lagi orang yang kita sayang, takkan kita nak tunjuk yang kita ni lemah, sedih semua tu. Mesti kita nak dorang tengok kita happy. Kan? But in fact, susah kan? Susah nak letak senyuman yang betul-betul ikhlas bila kita tengah sedih.

.....

Aku ada seseorang. Seseorang yang telah mengubah cara hidup aku. Aku taknak cakap siapa tapi kalau yang dah kenal tu bagus. Aku dah kenal dia almost 3 years. Aku boleh nampak perubahan dalam diri aku sendiri kerana dia. Dulu, aku boleh cakap diri aku ni lebih kepada macam emotional something like that. Bila kenang balik, memang aku akan terfikir "Apa aku dah buat dulu? Kenapa aku macam tu dulu?" Memang. Memang semua persoalan muncul dalam fikiran dan aku sendiri tak boleh nak jawab soalan tu semua. Bila aku ada tercakap benda yang tak patut, dia akan tegur aku. Bila aku ada buat salah, dia akan tegur. Disebabkan teguran semua tu lah, aku rasa sayang dia. Aku anggap dia dah macam sibling aku dah pun. Entah. Tak tahu kenapa. Mungkin Allah swt nak tunjuk sesuatu dekat aku. Mungkin juga Allah swt hantar dia, kenal dengan aku dan aku mula rapat untuk buka hati aku ni terima kehidupan yang lebih baik. Dan aku rasa semua kemungkinan tu, dah jadi kenyataan. Banyak perubahan dalam diri aku in just 3 years. Alhamdulillah.

.....

Bila dah lama kenal. Rasa sayang tu tak pudar. Aku mengaku, aku sayang dia macam adik beradik aku dan aku biasakan dia sebagai adik. Sometimes, bila aku ada masalah, aku akan kongsi dengan dia. Dia ni seorang yang sensitif. Dalam 3 tahun tu juga banyak yang berlaku. Ada salah faham. Ada yang anggap dia digantikan dengan orang dia. Aku tak pernah buat tu. Aku selalu cakap aku sayang dia macam adik beradik. Bila ada masalah yang berkaitan dengan dia which is (orang yang aku sangat sayang) dan bila aku tak tahu nak buat apa, buntu aku akan cari my queen in my life, Mama. Aku cerita dekat mama. Aku tak tahu, aku buntu. Sebab tu mama tahu serba sedikit pasal dia. Mama dia, aku anggap macam mama aku juga. Hero dia (Ayah), dah meninggal. Aku simpati. Aku dapat rasa apa yang dia rasa. Setiap kali dia tweet pasal arwah ayah dia, aku sedih. Aku menangis sebab aku tak dapat selalu ada disamping dia bila dia sedih, bila dia menangis. Aku nampak sangat yang dia tipu. Tipu bila dia cakap dia ok. Aku tahu. Tapi aku taknak paksa. Aku memang teringin nak comfort dia bila dia sedih. Aku tak sanggup tengok orang yang aku sayang sedih, menangis dan lemah sebab it's hurt me so much. Aku rasa sakit. Sangat.

.....

Dia terlalu sayang arwah ayah dia. Sayang tu tak akan pudar dalam dirinya terhadap arwah ayah. Siapa tak sayang parent sendiri kan? Harini (12/12), tarikh lahir arwah ayah dia. Aku dapat rasa sekarang, dia tengah sedih, menangis. Aku dapat rasa sangat :(

Ya Allah..
Aku mohon sangat kepadaMu agar kuatkan lah diri dia untuk menghadapi ujian Mu.
Aku tahu dia kuat Ya Allah. Aku tahu dia dapat hadapi semua ujian Mu.
Tetapi aku mohon, berikanlah dia kekuatan supaya dia tidak rasa lemah. Walaupun sedikit.
Aku mohon Ya Allah...
(AMIN)

.....

Thank you for everything. Sis tahu, sis bukan kakak yang terbaik. But I have try my best. Sis tahu harini tarikh lahir arwah ayah, so Happy Birthday Dad. May Allah swt bless his soul. Amin..
Sis tak berada di tempat adik, but sis dapat rasa semua kesedihan tu. Sis tak sanggup adik tanggung sorang diri. Sebab tu, sis minta kongsi kesedihan tu dengan sis. Sis tak paksa. Adik tak suka dipaksa. Sis tahu. Sis cuma tak sanggup tengok adik selalu sedih. You're amazing little sister I ever had. I hope you will always be strong. No matter how difficult the situation is, remember Allah swt is always by your side. If you don't want to share your pain and the problem with people, it's ok. You have Allah swt, the Greatest one :)
I love you no matter what happen, adik.

-DEAR READERS, MARILAH KITA SEDEKAHKAH AL-FATIHAH UNTUK ARWAH AYAHNYA. SEMOGA ARWAH BERADA DISAMPING ORANG YANG BERIMAN. AMIN..

(maaf kalau ada salah cakap. that's all for tonight. Assalamualaikum)

♔ Gracias / Thankyou For Reading . 'MuchLove♥' ♔

Dear self, Happy 17th Birthday!

Assalamualaikum and hello!

It's December 9th! Guess what?! Oh yes, excellent! *hulur coklat seposen dua* It's my 17th birthday. What a great life. Time flies so fast. Now, proud to say that I'm officially 17. Alhamdulillah. I am so grateful for my life now. I'm grateful what I have now. My family, my friends, strangers that changed into important person in my life. I am so grateful. Thank you so much, Ya Allah.

.....

I decided to celebrate my 17th birthday party with fellas sebab dah lama kitorang cuti, tak jumpa. Yelah, baru lepas SPM. So, I am so excited to meet them. We had so much fun today. There's a lot of smile, laugh today. Like we used to be before. What was happened today, so much more remembered me about our memories together. Our crazy words, our laugh in class, our stupid jokes and all of it. I miss it already!!

.....

We took a lot of pictures and video today. Wanna take a look? Ok, wait.















video
Please ignore my annoying face at the end of this video lol that was my face when trying not to cry hahaha :p


To all my best friends. Thank you a lot for today. You guys made my day. I couldn't feel as happy as I am today. Actually, I can't thank you enough. I can't describe how much I love you guys. Thank you for being a great people in my life. I love you all so much and I will always do. Thanks :) xoxo

♔ Gracias / Thankyou For Reading . 'MuchLove♥' ♔

I'm Back.

Hello and Assalamualaikum.

It's been so long time I didn't update this blog. The old blog. I don't have so much words to say but I guess I will force my self to share the story, about what I have been through for the whole 3 years. I mean since I'm not update this blog. There is a lot of things but I just don't know where to start. Gosh, this is me. When I have a lot of things to do, to share or what else, I will always get blanked! This is my problem. My biggest problem. Someone please hit my head up lol no better you don't because I'm just kidding. Don't get too serious. Baling bantal nanti baru tahu!

.....

Ok jom start masa aku form 4 because masa form 4 tu memang niat nak stop aktiviti blogger ni. Ceh aktiviti. Menyampah betul aku dengan ayat aku tu. Banyak gila kot yang berlaku within couples years ago. Biasa lah awal tahun tu memang blur entah apa nak belajar tambah-tambah ada subjek yang baru. Memang ternganga. Lama tu aku ok sikit, dapat selesakan diri aku yang selalu tak berapa selesa ni dengan subjek baru. Apa ni? Dah macam ayat india aku tulis. Lantak lah, korang kalau tak faham tanya makcik pakcik sebelah. Bye lol no jangan joke je. Haa yang ni macam little bit excited nak cerita. Kadang-kadang aku gelak jugak kenapa boleh jadi macam tu. Actually, tengah tahun tak silap, adalah segolongan junior. Hahaha peh junior hahaha *tangan dada mata tengok atas*. Macam biasa lah kan budak. Aku pun kekadang tak boleh blah dengan diri aku ni, asyik nak peramah je kerja. Tegur orang sana, tegur orang sini. Naik muak aku jadi diri aku. Hahahaha. NO! Aku suka jadi diri aku. This is me. Apa orang kata "Be Yourself". Yeah, so I am being myself. Not anyone else. Ok dah sambung, ada lah sorang budak ni. Tegur aku. Dari awal aku tengok dia atas bawah atas bawah bajet macam buli. Hahaha. No aku takkan buat macam tu. What a worst thing ever. Seems like dia friendly. So dah friendly, tiap kali jumpa tegur bagai. Lastly, entah kenapa lama-lama jadi baik gila. Dah macam bestfriend. Sampai sekarang still contact. Tapi dia anoyying ok. Mengada sangat. Aku panggil dia Yani mengada lol. Tiap kali aku panggil macam tu, terus buat muka acah-acah gangster. Tapi tak menjadi hahaha. Then nak akhir tahun tu, banyak sangat benda yang mess up. Sakit hati ada. Too much problem and all I can do is just let all the problem fade away by itself. Just that.

.....

Masuk form 5 which mean this year -2013-, bangga. Yelah kan senior sekolah. Ceh. Berlagaknya aku. Awal tahun memang bangga, happy bagai but aku sedar yang aku akan SPM tahun ni. So, banyak lah extra class lepas habis waktu sekolah, lepastu malam ada kelas jugak. Ambil kelas tambahan dekat luar pulak. Last year kan, nak fight dalam medan perang tak lama lagi. Hihi. Kadang-kadang, memang full of stress. Stress sangat. Banyak yang nak kena fikir. Tapi, semua tu just the "test" in life. We should take it and face it. No matter how hard situation you are in, never ever give up. Lama-lama benda semua tu akan berakhir jugak. Trust me. Ni nak cakap sikit dekat my junior that will be sitting SPM examination this year, remember. Memang sebelum exam banyak dugaan. Letih, tak cukup tidur, kelas tambahan banyak or whatever. Seriously, aku cakap korang semua tu sementara saja. Now, aku baru je habis SPM. What a freedom! Hahaha. Tapi bebas jugak tak boleh, result will be comes out next year, March. I mean, takut jugak lah wei. Ni result yang boleh decide kita masuk IPTA/IPTS dan untuk kerja besok. Seriously, korang akan bosan bila dah habis SPM. Macam aku sekarang. Bosan gila. Mula lah rindu suasana sekolah, nak pakai uniform sekolah, meja, kerusi, semua lah. So, keep it all what you do now up. Jangan pernah GIVE UP! :)

p/s: Sorry sebab post ni kinda randomly. Memang tak tahu nak story apa. Lama dah tak memblog. Haha wait for the coming story! :) xo

♔ Gracias / Thankyou For Reading . 'MuchLove♥' ♔